Het palet

Het palet

Ontdek

Het palet

 

Ieder mens is uniek!
Er bestaat binnen Praktijk DUS dan ook geen protocol voor een behandeling.

Zoals Hippocrates (460 – 370 voor Christus) al aangaf:
“ Behandel de zieke en niet zijn ziekte. “

Om een voor jou unieke behandeling te creëren wordt er binnen Praktijk DUS gewerkt met een palet van behandelvormen.
Hierbij wordt wel gekeken dat een behandelplan is samengesteld uit de drie pijlers die van belang zijn voor verbetering of herstel.

Gesprekstechnieken
De problematiek die speelt wordt inzichtelijk gemaakt tijdens gesprekken.  Door op zoek te gaan naar de oorzaak van de klacht(en) kan toegewerkt worden naar verbetering of herstel. Gesprekken kunnen los of tijdens de manuele therapie gevoerd worden. Dit is afhankelijk van de soort klacht(en). Bij traumatische gebeurtenissen kan ook IEMT (Intergral Eye Movement Therapy) ingezet worden. Deze behandelvorm kan ervoor zorgen dat de lading van negatieve gebeurtenissen wordt verzacht.

Manuele therapieën
Tijdens een voetreflexbehandeling wordt het zelfherstellend vermogen van het lichaam gestimuleerd. De voet is namelijk een weerspiegeling van het gehele lichaam. Klachten kunnen daardoor via de voetreflexbehandeling aangepakt worden.
Daarnaast gaan klachten vaak samen met spanningen in het lichaam. Door deze spanningen te verlichten kan het lichaam beter functioneren. Naast voetreflexologie kunnen ook ander therapeutische massagevormen ingezet worden.

Aanvullende adviezen
Naast praten en behandelen is het ook nodig dat een cliënt zelf aan de slag gaat op weg naar verbetering of herstel. Er bestaan tal van mogelijkheden die de cliënt zelf kan toepassen tussen de behandelingen in.

Door de behandeling te richten op deze drie pijlers ontstaat een situatie waarbinnen verbetering of herstel mogelijk wordt.

Behandelvormen

Gesprekstechnieken

Bij counselling wordt ervan uitgegaan dat de cliënt zelf actief meedoet aan het achterhalen van de oorzaak van zijn klacht(en). Hierbij wordt de cliënt begeleidt door het stellen van de juiste vragen.
Klachten ontstaan vaker vanuit miscommunicatie. Door bewust te worden van de eigen communicatiestijl en de communicatiestijl van de ander wordt ruimte gemaakt voor een goed gesprek.
IEMT biedt in veel gevallen een goed resultaat bij traumatische beelden die angst of andere nare gevoelens oproepen. IEMT kan ook ingezet worden bij terugkomende negatieve gevoelens (depressie, lusteloosheid of mentale vermoeidheid). Belemmerende gevoelens kunnen met IEMT omgezet worden in gevoelens die je prettiger laten voelen.

Manuele therapieën

Door het masseren van de reflexzones die gelegen zijn op de voeten wordt het zelfherstellend vermogen van het lichaam gestimuleerd. Er kan op op een reflexzone van een lichaamsdeel of op het totale zelfherstellend vermogen van het lichaam gewerkt worden.
DSR en PSR zijn massagetechnieken die inwerken via het zenuwstelsel. Door de reflexzones op het lichaam (DSR) of de voeten (PSR) te activeren wordt het zelfherstellend vermogen van het lichaam gestimuleerd
Een therapeutische massage is gericht op de spierspanningen die ervaren worden en die herstel in de weg staan. Door deze spierspanningen te verminderen wordt ruimte gemaakt om het zelfherstellend vermogen van het lichaam te stimuleren.
Wanneer het lichaam vocht vast houdt kan een manuele lymfedrainage uitkomst bieden. Via een zachte ritmische massage wordt ervoor gezorgd dat het lymfevocht weer gaat stromen zoals het hoort in het lichaam.

Aanvullende adviezen

Voedingsadviezen zijn gericht op het verbeteren van de gezondheid. Soms kunnen ongemakken al verbeteren of herstellen door enkele simpele aanpassingen in het voedingspatroon door te voeren. Hippocrates zij het jaren geleden al “Laat voeding uw medicijn zijn”.
De natuur bevat vele natuurlijke medicijnen in de vorm van kruiden. Door de juiste kruiden in te nemen wordt het zelfherstellend vermogen gestimuleerd. Inname van kruiden wordt meestal gedaan door het drinken van een kruidenthee of het innemen van druppels.
Dr. Bach heeft ontdekt dat de door hem bereide Bach Bloemen werken op de emotionele toestand van de mens. Uniek samengestelde Bach Bloemen zorgen ervoor dat de geest weer in balans kom. Er worden uitsluitend Bach Bloemen gebruikt die volgens het originele recept van Dr. Bach zijn bereid.
Genezen is ontgiften. Een schoon lichaam functioneert tenslotte beter dan een vervuild lichaam. Binnen de gasto intestinale therapie zijn er diverse detox mogelijkheden. De keuze voor de mogelijkheid is weer afhankelijk van de klacht en de unieke persoon die jij bent.
Zonder ademhaling is leven niet mogelijk. Veel mensen halen op de verkeerde manier adem. Hierdoor worden de organen niet op de juiste wijze van zuurstof voorzien. Binnen de ademhalingstherapie leer je weer op een juiste wijze ademhalen.
Onthaast, ontstress, ontspan. Biorelaxatie bevat diverse technieken die aangeleerd kunnen worden om te ontspannen.
Gemmotherapie werkt op als natuurlijk geneesmiddel vanuit de natuur. De druppel worden bereid uit jong weefsel van planten en bomen. De geneeskracht uit deze planten en bomen is op zijn krachtigst op het moment dat de druppels bereid worden.
Een oorkaarsbehandeling is een behandelvorm die al sinds jaar en dag wordt toegepast door de Hopi-indianen. Het kan worden ingezet bij oor-, neus-, keel- en hoofdklachten. Er wordt uitsluitend gewerkt met echte Hopi-oorkaarsen.
Binnen de apitherapie wordt gewerkt met producten van bijen. Het bekendste bijenproduct is honing. Hiernaast zijn ook stuifmeelkorrels, propolis en koninginnegelei waardevolle producten binnen de apitherapie
Schussler celzouten kunnen, juist omdat ze zo fijn zijn, doordringen tot op celniveau. De werking is gebaseerd op het herstellen van de cellen van binnenuit.